Art Of Livings ursprung runt kosten och dess näring är djupt rotat i de österländska traditionerna. Det handlar delvis likt vår västerländska kultur om orenheter och tillsatser, proteiner, kolhydrater, vitaminer, antioxidanter, spårämnen, fibrer, o.s.v och hur dessa delar påverkar våra kroppar. Inom den österländska näringsuppdelningen finns utöver denna västerländska indelningen även kosten betydelse när det gäller kyla, värme, smak och färg. Det finns också betydande sidor om man t.ex som man eller kvinna har för mycket Yin eller Yang – eller för att göra det lättförståeligt med Yin och Yang kan vi kalla dessa 2 sidor för balans och välmående för vår kropp.

Vår hjärna stimulerar oss att”tycka om och vara sugen på” vilket alltför ofta påverkar oss att äta och dricka onyttigheter. Det leder ibland till att vi får problem med vår hälsa. Alla dessa kostmetoder som förespråkas i världen är många gånger rätt ytliga och har ett visst pengavärde.

I Art Of Living är det en självklarhet att alla har en kropp med olika behov. Det vi äter måste då stå i relation till vad vi som individ behöver i kost & näring för att just hålla vår kropp i balans, inte vad man tror alla människor gemensamt behöver ha för att att få rätt hjälp. Det förekommer ofta att vi stoppar i oss fel mat och vätska eller fel mängd av desamma som gör att våra organ och blodomlopp får arbeta på högtryck. Det betyder inte alltid att vi kanske äter eller dricker onyttiga produkter, men kanske är det produkter som inte gagnar oss alls för att må bra.

På Suphu´s Academy och inom Art Of Living måste man göra en kontinuerlig behandling för att upptäckta vårt behov av rätt föda. Vid behandling måste man ställa in sig på att det under en kortare eller längre tid kan bli förändrade kostvanor till vårt sinnes stora besvikelse som gillar så mycket godsaker.

Behandling innebär ofta i inledningsskedet att få bort allt överskott på gifter och slaggprodukter, men också fel sorts intag av mat och vätska som påverkar oss och våra symptom för att vi skall kunna gå vidare och bli välmående och friska. Har vi tecken på toxiner(gifter och slaggprodukter) i oss samt lever på fel kost behöver vår kropp helt enkelt ta en rejäl ”semester”. Det betyder inte att vi skall leva hela våra liv på t.ex. råris….Finns det ett följdsymptom behövs det ibland göras en viss justering av befintligt kostintag vilket beror på vilket eller vilka symptom man har. Vid tillfrisknande ser man till i omgångar att ge förstärkning av vår kost tills man har nått sin slutbehandling. Efter behandling kan man ofta börja äta vad man vill men inom området – ”lagom”, dock kan en del personer behöva ta bort något och ibland en hel del i sina kost eller öka med annan föda för att behålla sin balans och välmående – Yin och Yang.

Det är av yttersta vikt att man alltid följer Suphu´s Academys  restriktioner för att sätta igång en process och balansering av kroppen. Det vi stoppar i oss påverkar vår hälsa så mycket och vid ett svårare medicinskt symptom kan fel eller uteblivet kostintag äventyra vårt tillfrisknande rejält.

Att själv försöka följa eller kopiera annan klients ordinerade matschema med samma symptom som man själv har är ej att rekommendera, då vi alla är som vi påpekat tidigare olika individer. Hör istället med oss direkt på Suphu´s Academy vad du behöver. Som klient hos oss är matrestriktioner, konsultation och rådgivning inom kost och näring obligatoriskt.

Kost & Matlagning är en matlagningskurs i syfte att lära dig utvald kostlära enligt österländska traditioner, vilket kan användas i rehabiliteringssyfte eller som förebyggande för kroppen.

”Det kanske är dags att tanka sin motor med rätt bränsle ?”